Voorbeeld CV


Voorbeeld CV 

Een goed CV is van cruciaal belang bij het solliciteren naar een nieuwe baan. Het is je visitekaartje en de eerste indruk die je achterlaat bij een potentiële werkgever. Waarvoor maak je eigenlijk een CV?

Het doel van een CV is om een overzicht te geven van jouw werkervaring, opleiding en vaardigheden. Op deze manier kan de werkgever snel zien of jouw profiel past bij de openstaande vacature en of je uitgenodigd wilt worden voor een kennismakingsgesprek.

Helaas maken veel sollicitanten fouten bij het opstellen van hun CV. Hierdoor kan het zijn dat ze niet worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, terwijl ze wel geschikt zijn voor de functie. Enkele veelgemaakte fouten zijn het opnemen van te veel irrelevante informatie, het chronologisch opstellen van het CV en het niet vermelden van contactgegevens. Ook spelfouten en te veel vaktaal kunnen ervoor zorgen dat jouw CV minder goed gelezen wordt.

Het is daarom van belang om je CV zo toegespitst mogelijk te maken op de vacature waarop je solliciteert. Zorg ervoor dat de meest relevante werkervaring en opleidingen goed naar voren komen. Pas je CV dus aan per sollicitatie. Vermijd te veel "randzaken" en maak het CV makkelijk leesbaar met bijvoorbeeld bullet points. Zorg ook dat je CV online hetzelfde is als degene die je gebruikt bij je sollicitatie.

Een goed CV kan het verschil maken tussen wel of niet uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek. Dus wees kritisch en besteed voldoende aandacht aan het opstellen van jouw CV!

Creëer met behulp van deze tips het succesvolle CV dat de kans op een kennismakingsgesprek bij de opdrachtgevers vergroot!

Voorbeeld CV

Hieronder vind je een voorbeeld van een goed Curriculum Vitae. Gebruik dit echter alleen ter inspiratie en als leidraad. Het is belangrijk om je eigen draai aan je CV te geven, zodat het persoonlijk en uniek wordt.

Personalia
Naam: C.V. Voorbeeld
Adres: Voorbeeld Curriculum Vitae 100
Postcode + woonplaats: 1000 CV Amsterdam
Telefoon: 020-1234567
Mobiel: 06- 12345678
Fax: 020-1234567
E-mail: cv@solliciteren.nl
Geboortedatum: 01-01-1975
Geboorteplaats: Amsterdam
Nationaliteit: Nederlandse
Rijbewijs: A en B

Opleidingen: 
2008 - 2012 Rechten, specialisatie: arbeidsrecht. 
Universiteit van Amsterdam (diploma behaald)
Tijdens deze opleiding heb ik me verdiept in het arbeidsrecht, waarbij ik veel kennis heb opgedaan over de rechten en plichten van werkgevers en werknemers. Daarnaast heb ik tijdens deze periode ook geleerd hoe je juridische kwesties op een praktische en toepasbare manier kunt oplossen.

2003 - 2008 V.W.O.
Middelbare school (diploma behaald). 
Tijdens deze opleiding heb ik een brede basis gelegd voor mijn verdere studie en loopbaan. Het gemiddelde cijfer van 7.8 laat zien dat ik gemotiveerd was en in staat ben geweest om mijn kennis op een hoog niveau te houden.

Cursussen:
2019-2020 Cursus Spaans
Tijdens deze cursus heb ik mijn kennis van de Spaanse taal verder ontwikkeld, wat mij in staat stelt om ook in internationale omgevingen goed te communiceren.

2018 Cursus ‘leren solliciteren, motivatiebrief en CV schrijven’
Met deze cursus heb ik mijn vaardigheden op het gebied van solliciteren verder ontwikkeld. Ik heb geleerd hoe ik mijn CV en motivatiebrief het beste kan opstellen om zo goed mogelijk over te komen bij potentiële werkgevers.

Werkervaring:
2016 - Heden Rabobank Amsterdam
Branche: Financiële dienstverlening
Functie: Corporate recruiter 
Werkzaamheden: In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het beoordelen van voorbeeld CV’s en sollicitatiebrieven. Daarnaast ben ik betrokken bij het werven en selecteren van nieuwe medewerkers. Ik zorg ervoor dat we de beste kandidaten vinden en dat het sollicitatieproces zo soepel mogelijk verloopt.

2013 - 2016 Uitzendbureau ‘de sollicitatiebrief’ Amstelveen
Branche: Arbeidsbemiddeling
Functie: Intercedent
Werkzaamheden: In deze functie heb ik klanten geworven, intake gesprekken gevoerd en werkzoekenden geholpen bij het schrijven van hun CV en sollicitatiebrief. Door mijn ervaring als intercedent weet ik precies waar werkgevers naar op zoek zijn en kan ik werkzoekenden goed adviseren over hoe ze zichzelf het beste kunnen presenteren.

Stage
Jansen Arbeidsbemiddeling (Amsterdam, 2011), duur: 6 maanden

Computervaardigheden
MS Word: Uitgebreid
MS Excel: Uitgebreid
MS Outlook: Uitgebreid
Java: Gemiddeld

Talenkennis
Nederlands (moedertaal)
Engels (vloeiend in woord en geschrift)
Spaans (goed in woord en geschrift)

Hobbies en interesses
Reizen, koken, sporten.

We hopen dat dit voorbeeld CV je op weg geholpen heeft. Bekijk ook onze sollicitatietips en het Engels voorbeeld CV.


in Amsterdam